18 Ağustos 2014 Pazartesi

HAŞHAŞLI REVANİ 



MALZEMELER : 

Haşhaş 2,5 bardak
İrmik 2,5 bardak
Un 2,5 bardak
Pudra şekeri 2,5 bardak
Yumurta 7 adet
Vanilya 3 paket
Çiçek yağı 1 bardak
Kabartma tozu 4 paket
Süt aldığı kadar ( kek kıvamı )

ŞERBETİ :

2 kg şeker
1,5 kg su
Yarım limon
Üzerine : Krema yada krem şanti

HAZIRLANIŞI :

Yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve sıvıyağ ekleyip, yine çırpın.Haşhaşı ve irmiği ekleyip, yine çırmaya devam edin.Son olarak elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, karıştırın.
Yağladığınız borcam tepsiye harcı boşaltın folyolayın ve 175 derecede pişirin.Kabarınca üzerini açıp 10 – 15 dakika daha üzerini kızartın.
O pişerken şerbeti hazırlayın. Bunun için; şeker ve suyu tencereye alıp, kaynatın. 10 dakika kısık ateşte bırakın ve içine yarım limonu atın. 5 dakika daha kaynatıp, ateşten alın. Şerbetin ılık olmasına dikkat edin. Tatlının üzerinin bazı yerlerini kürdan ile delin.
Şerbeti tatlının her yerine gelecek şekilde dökün. Şerbetini çekmesi için dinlendirin. Üzerine krema yada krem şanti hazırlayıp, sürün. 1-2 saat buzdolabında bekletin ve dilimleyerek servis edin.

AFİYETLER OLSUN. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder