Yarın akşam ne yiyeceğim diye düşünmenize gerek kalmadı , işte kolay ve lezzetli bir tarif
BOSTAN KEBABI
MALZEMELER
4 tane bostan patlıcan
300 gram kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
1 paket mantar
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Tane karabiber
Tuz
Ayçiçek yağı
Kaşar peyniri
YAPILIŞI
Bostan patlıcanları ortadan ikiye ayırıp içini boşaltıyoruz. Patlıcanların kabuk bölümlerini kızgın yağda hafif bir şekilde kızartıyoruz. Yağını süzdürüp fırın tepsisine diziyoruz. Boşalttığımız iç kısmını da küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartıp yağını süzüyoruz. Kuşbaşı eti biraz sıvı yağ ile birlikte kavuruyoruz . Önce soğanı ardından biberleri ve mantarları ete ekleyip kavuruyoruz.Tuz ve karabiber katıp kavurmaya devam ediyoruz ve salçaları damak zevkine göre ilave ediyoruz ve daha önceden küp küp doğrayıp kızarttığımız patlıcan içlerini ete karıştırıyoruz. Kavurduktan sonra domatesini ekliyoruz. Domatesler öldüğünde etin altını kapatıp patlıcanların içini dolduruyoruz.
Rendelenmiş kaşarı üzerine koyup önceden ısıtılmış 190 derece fırında kaşar kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder