12 Aralık 2013 Perşembe
BAL KABAĞI SOSLU KÖFTE
MALZEMELER :
850 gram Bal kabağı
3 Diş Sarımsak
80 ml Zeytinyağı
2 adet Limon
700 gram Yağlı Yoğurt
50 ml Süt
1/2 demet Melissa Otu
50 gram Bal kabağı çekirdeği içi
4 yemek kaşığı Fındık Yağı
3 dilim Tost Ekmeği
500 gram Kıyma
2 adet Yumurta
1 yemek kaşığı Hardal
1 tatlı kaşığı Toz Kakule
70 ml Sıvı Yağ
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI :
Bal kabağının kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın. Rendenin kalın tarafında rendeleyin. Sarımsağı ince kıyın. Bir tavada zeytin yağını ısıtın. Bal kabağıyla sarımsağı karıştırarak 5 dakika kavurun. Tuzlayıp biberleyin, bir kenarda bekletin.
Limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın. Yoğurdu süt, bir yemek kaşığı limon rendesi ve 3-4 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın. Tuz biber katın. Melissa yapraklarının bir kısmını süsleme için ayırın, kalanını irice kıyıp yoğurtlu sosla karıştırın. Bal kabağı rendesini ilave edin, tadını çekmesi için bekletin. Kabak çekirdeği içini kıyıp fındık yağında hafif kavurun. Bir tabağa boşaltıp soğumaya bırakın.
Tost ekmeklerinin kabuklarını çıkarın, soğuk suda yumuşaması için bekletin. Kıymayı yumurta, hardal, kakule ve suyu iyice süzülmüş ekmek ile karıştırın. Tuz, biber serpip yoğurun. Bu harçtan 20-24 köfte hazırlayın. Sıvı yağı büyük bir tavada ısıtın. Köftelerin her tarafını 7-10 dakika kadar kavurun. Kağıt mutfak havlusu üzerinde süzülmeye bırakın. Bal kabaklı yoğurdu büyük bir tabağa koyun, ortasına köfteleri yerleştirin. Kavrulmuş kabak çekirdekleri ve melissa yaprakları ile süsleyin.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder