6 Aralık 2013 Cuma

Oldukça lezzetli bir atıştırmalık : "Mantı Çıtırında Füme Somonlu Kanepe"


MALZEMELER(4 Kişilik)

1 paket füme somon
1 kavanoz kapari
1 demet dereotu
1 ölçü sıvı yağ
1 ölçü mantı hamurundan kareler


YAPILIŞI

1-) Tavaya sıvıyağı koyup ısınmasını bekleyin. Mantı için açtığınız hamurdan kalan kare parçalarını sıvıyağda çıtırlaşana kadar kızartın.
2-) İki yüzü de sararınca havlu peçete serdiğiniz bir kaba çıkartıp yağını süzdürün.
3-) Füme somon dilimlerini ortadan ikiye kesin. Yağı süzülmüş mantı karelerini servis tabağına yerleştirin.4-4-) Ortadan kestiğiniz füme somon dilimlerini mantı karelerinin üzerine koyun. Kapari ve dereotu yaprakları ile süsleyerek servis edin..


AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder