8 Aralık 2013 Pazar



Biftek Rulosu


MALZEMELER( 4 - 6 Kişilik )


1 adet Soğan

1 adet Havuç
1 Çay kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Kimyon
Tuz ( isteğe göre 
250 Gr Kıyma
6 adet Biftek 
1 Çay bardağı Bezelye 
1 Çorba kaşığı Salça
1 Su bardağı Su 
1 Çorba kaşığı Margarin

HAZIRLANIŞI:


Bir adet soğanı ve havucu rendeleyin. Bir çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı derin bir kabın içinde yoğurun. Bir çay bardağı bezelyeyi ekleyin. Altı adet bifteğin içine, hazırladığınız harcı doldurun.
Biftekleri rulo biçiminde sarın. Bifteğin kenarlarını kürdanla tutturun. İçlerini doldurduğunuz biftekleri, margarinle hafifçe yağladığınız tepsiye dizin. Bir çorba kaşığı salçayı, bir su bardağı suya karıştırın. Bifteklerin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kürdanları bifteklerden çıkarıp servis yapın.

Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder