6 Aralık 2013 Cuma

Sıradaki paylaşımımız balıksever takipçilerimiz için :
"Kağıtta Fesleğenli Levrek ile Marul Üzerinde Cevizli Kaşık Salatası"


MALZEMELER(2 Kişilik)

2 adet Levrek
1 yarım demet Fesleğen
1 adet Soğan
2 diş Sarımsak
1 adet Limon
1 çeyrek demet Maydanoz
1 yarım su bardağı çekirdeği ayıklanmış Zeytin
4 adet Defne Yaprağı
1 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş Karabiber
1 yarım çay bardağı Zeytinyağı

Salata için:
4 adet Domates
4 adet Yeşil Biber
1 adet Soğan
1 yarım demet Maydanoz
1 su bardağı Ceviz
1 adet Marul
1 yarım su bardağı Nar Ekşisi
1 yarım su bardağı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş Karabiber


YAPILIŞI

1-) Levreği bir pişirme kağıdının içine alın. Tuz ve taze karabiber ile tatlandırın. İçerisine defne yaprağı, soğan, sarımsak, fesleğen ve zeytin dilimleri ekleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra önden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Levreği servis tabağına alın ve üzerine maydanoz serpiştirdikten sonra servis edin.
2-) Salata için domatesi, soğanı, yeşil biberi ve maydanozu doğrayın. Cevizleri elinizle ufak parçalara ayırın. Bir kase içinde nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, taze karabiber ile bir sos hazırlayın. Doğradığınız tüm sebzeleri hazırladığınız sosla harmanlayın.
3-) Marulların üzerine salatayı alın ve ceviz serpiştirdikten sonra servis edin.



AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder