19 Aralık 2013 Perşembe



FIRINLANMIŞ ENGİNAR DOLMASI 

Enginarın birçok faydası var yani her zaman tüketmeye çalışalım.. 
Enginarın faydalarından bahsedecek olursak. Cynarin içerdiği için karaciğer ve safra kesesinde biriken nikotin, alkol ve yağın vücuttan atılımını sağlar. Ayrıca vücuttaki amonyak ve kolestrolü azaltır.
Bol A ve B vitamini içerdiğinden atardamar kireçlenmesini önlemekte ve safra kesesi rahatsızlıklarını gidermektedir. Bunun dışında cinsel gücü artırıcı, ateş düşürücü, vücudu kuvvetlendirici ve iştah açıcıdır. Romatizma, ishal, sarılık hastalıklarına ve sinirlere iyi gelir.


MALZEMELER ( 4 - 6 Kişilik )


225 Gr Mantar

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

2 Adet Arpacık Soğan ( çok ufak doğranmış )

55 Gr Orta Yağlı Yumuşak Peynir

2 Yemek Kaşığı Dövülmüş Ceviz

3 Yemek Kaşığı Gravyer Peyniri Rendesi

4 - 6 Adet Enginar ( Haşlanıp kabukları ve ortası çıkartılmış )

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

Maydanoz ( Süslemek için )


HAZIRLANIŞI :


Mantarları silerek veya yıkayarak temizleyin.Mutfak robotu ile iyice ufalana kadar çekin çekin. Tereyağını bir tavada eritip soğanları yumuşayana kadar 2 - 3 dk kavurun.Mantarları içine atıp yüksek ateşte 5 - 7 dk kavurun , mantarlar suyunu salıp tekrar çekene kadar karıştırın.Fırını 200 dereceye kadar ısıtın.Fırın kabını hafifçe yağlayın. Bir kasede peynir ve mantarları harmanlayıp ceviz ve peynir rendesinin yarısını ekleyin. Bunları enginarların ortasına eşit şekilde doldurun üzerine peynir serpin . Fırına koyun peynirler eriyip kızarana kadar 12 - 15 dakika pişirin maydanozla süsleyip servis edin.


AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder