14 Aralık 2013 Cumartesi




PANNA COTTA 

Hafif ve muazzam bir İtalyan tatlısı. Yapımı da çok kolay..

MALZEMELER :

250 Gr Toz Şeker

2 Çubuk Vanilya

1 Lt Krema

500 Gr Süt

8 Tane Yaprak Jelatin

SOS İÇİN :

200 Gr franbuaz

100 Gr Toz Şeker

100 Gr Su

YAPILIŞI :

Toz şeker, vanilya, süt ve kremayı bir tencereye alıp kısık ateşe
de kaynamaya bırakalım.Kaynama kıvamına gelen malzemelere önceden başka bir kapta az su ile erittiğimiz yaprak jelatinleri ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alalım ve çubuk vanilyaları soğumadan temizleyelim. Karışım soğumadan kaplara alalım ve buz dolabına kaldıralım.

SOSUN YAPILIŞI :

Franbuazları bir kaba alıp su ve şekerini verip kaynatalım kaynayan karışımı ocaktan alıp mikserden geçirip dolaba soğumaya alalım.

Donan panna cottaları kabından çıkartıp servis tabağına alalım ve üzerine sosumuzu ekleyelim.

AFİYET OLSUN 

2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Bloğunuz hayırlı olsun. Artık ben de takipçinizim. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil