14 Aralık 2013 Cumartesi
PANNA COTTA
Hafif ve muazzam bir İtalyan tatlısı. Yapımı da çok kolay..
MALZEMELER :
250 Gr Toz Şeker
2 Çubuk Vanilya
1 Lt Krema
500 Gr Süt
8 Tane Yaprak Jelatin
SOS İÇİN :
200 Gr franbuaz
100 Gr Toz Şeker
100 Gr Su
YAPILIŞI :
Toz şeker, vanilya, süt ve kremayı bir tencereye alıp kısık ateşe
de kaynamaya bırakalım.Kaynama kıvamına gelen malzemelere önceden başka bir kapta az su ile erittiğimiz yaprak jelatinleri ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alalım ve çubuk vanilyaları soğumadan temizleyelim. Karışım soğumadan kaplara alalım ve buz dolabına kaldıralım.
SOSUN YAPILIŞI :
Franbuazları bir kaba alıp su ve şekerini verip kaynatalım kaynayan karışımı ocaktan alıp mikserden geçirip dolaba soğumaya alalım.
Donan panna cottaları kabından çıkartıp servis tabağına alalım ve üzerine sosumuzu ekleyelim.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhabalar,
YanıtlaSilBloğunuz hayırlı olsun. Artık ben de takipçinizim. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Teşekkür ederim :)
YanıtlaSil