6 Aralık 2013 Cuma

Bir Osmanlı Saray mutfağı yemeği olan Tuffahiye tarifi ile karşınızdayız. Tuffahiye ekşi elma ve kuzu etinden yapılan bir yemek. "Tuffah" ise Arapça'da elma anlamına gelmekteymiş...İşte tarifimiz: 


MALZEMELER(4 Kişilik)

1 yemek kaşığı Tereyağı
3 adet ekşi Elma
1 kilogram dövülmüş Kuzu But
2 adet Soğan
1 adet Zencefil
1 yarım çay kaşığı Tarçın
1 tutam Tuz
1 tutam Karabiber
1 tutam Maydanoz


YAPILIŞI

1-) Tereyağını tencereye koyup eritin. Elmaların kabuklarını soymadan dörde bölün ve katı meyve sıkacağında sıkın.
2-) Kuzu butları eriyen tereyağı bulunan tencereye yerleştirin. Kısık ateşte pişmeye bırakın.
3-) Soğanların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Kızaran etleri çevirin. Zencefilin kabuklarını soyun, ince ince doğrayın ve kuzuların üzerine serpiştirin. Tazesini bulamazsanız toz halinde olanını kullanın.
4-) Soğanları da etlere ilave edin. Hafifçe karıştırın ve etleri de çevirin. Soğanlar karamelize olsun. Tarçın, karabiber ve tuz ekleyin.
5-) Saplarından ayrılmış maydanoz yapraklarını etlerin üzerine yerleştirin. Üzerlerine elma suyunu dökün. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
6-) Piştikten sonra servis edin.


AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder