TAVUK PARMİGİANA
Orijinal olarak Costaletta Parmigiana olan ve dana antrikotla yapılan bu yemek tam bir İtalyan damak tadını yansıtmaktadır.Ama biz biraz daha maliyetleri kısalım dedik.
MALZEMELER: 4 Kişilik
4 bardak Ekmek Kırıntısı
4 bardak rendelenmiş ve dilimlenmiş Parmesan Peyniri
4 kemiksiz, derisiz tavuk göğsü ( yatay yarıya kesilecek )
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Hafif çırpılmış 2 adet Yumurta
2 su bardağı çekilmiş domates sosu ( sarımsaklı )
1/4 su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Bir kabın içinde parmesan peyniri rendelerini ve ekmek kırıntılarını karıştırın.Yarım çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi tavukların üzerine çift taraflı serpin 5 dakika dinlendirin. Tavukları önce çırpılmış yumurtanın içine sonra da ekmek kırıntılarının içine koyun. Çift taraflı tavukları kaplayın.
Orta ateşte bir tavada 2 yemek kaşığı yağı ısıtın.Tavanın içinde tavukları çift taraflı eşit bir şekilde kızartın. Pişen tavukları sosun üstüne koyarak, fırın kabına aktarın.
Parmesan dilimlerini göğüslerin üstlerine yerleştirin. Sos ısınana ve peynir dilimleri eriyene kadar fırında 5 ile 8 dakika pişirin. Hemen servis yapın.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder