7 Aralık 2013 Cumartesi

DAMLA SAKIZLI TÜRK LOKUMU TATLISI :Bu tatlıyı yedikten sonra tiryakisi olabilirsiniz çok hafif ve lezzetli.
Biraz damla sakızından bahsedecek olursak; Efsanevi damla sakızı yüzyıllar boyunca Akdeniz ve onu çevreleyen bölgedeki insanların ortak noktası olmuş ve uzandığı her kültüre özündeki tılsımı taşımıştır. Kendisiyle tanışan herkese bir ağız tadı olurken, onlardan da aldığı bu etkileşimle, kültürel mirasa zenginlik katmıştır. İşte bu birleştirici, büyüleyici ancak kendine özgü lezzetiyle damla sakızı, bizden biri olduğu kadar farklı bölgelerin de mücevheridir.

SAKIZLI MUHALLEBİ

MALZEMELER

1 litre Süt (5 su bardağı )
4 yemek kaşığı
Un
1 paket Vanilya
1 veya 2 tane Damla Sakızı (aktarlar ve marketlerde satılıyor)
1,5 su bardağı Toz
Şeker
1,5 yemek kaşığı Margarin


YAPILIŞI

Süt,un ve toz şekeri orta boy tencerede çırpma teli ile iyice çırpıp orta ateşte altını açıp karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Muhallebi kıvamına geldiğinde altını iyice kısıp margarin,damla sakızı ve vanilyasını ekleyip altını kapatalım 5 dk kadar mikserle çırpalım.

( + ) MALZEMELER

Yarım Kg Dövülmüş Ceviz
Yarım Kg Hindistan Cevizi

YAPILIŞI

1-) Dikdörtgen bir cam tepsiye Hindistan cevizini bolca serpiştirin.
2-) Muhallebiyi biraz ılıyınca hindistan cevizli tepsiye yavaş yavaş uzunlamasına dökün ve araları doldurun.
3-) Tepsideki hindistan cevizlerinin kaymasına müsaade etmeden tüm muhallebiyi boca etmeden tepsiye tamamen yerleştirin.
4-) Üzerine dövülmüş cevizleri bolca serpiştirin.
5-)Buzdolabında 1 gün beklettikten sonra, enine şeritler halinde kesin.
6-)Kestiğiniz her şeridi, hindistan cevizleri dışa, dövülmüş cevizli kısım içe gelecek şekilde rulo halinde sarın.
7-) Lokum şeklinde servis tabağına alın ve servis edin.

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder