7 Aralık 2013 Cumartesi

"Krem Peynirli Yaban Mersinli Cupcake"


MALZEMELER(12 Kişilik)

200 gram Tam Tahıllı Un 
50 gram Yulaf
120 gram Şeker
100 gram Esmer Şeker
1 tutam Toz Tarçın
1 yemek kaşığı Kabartma Tozu
2 adet Yumurta
180 gram Ayçiçeği Yağı
225 mililitre Süt
250 gram Yaban Mersini
Süsleme için:
200 gram yumuşak Tereyağı
200 gram Pudra Şekeri
1 adet Vanilya Özütü
200 gram Krem Peynir
250 gram Yaban Mersini


YAPILIŞI

1) Fırını önceden 180 dereceye getirin. Tam tahıllı unu, yulafı, şekerleri, kabartma tozunu ve tarçını bir kasede karıştırıp çırpın.
2) Başka bir kasede yumurtayı, ayçiçeği yağını ve sütü karıştırın. İki karışımı birleştirin ve pürüzsüz bir hâl alana dek, mutfak robotunda düşük hızda karıştırın. Mutfak robotunuz yoksa blender kullanabilirsiniz. Yaban mersinlerini ekleyin ve katlayarak karıştırın.
3) Cupcake kalıplarını cupcake tepsisine yerleştirin ve dörtte üçüne kadar hamurla doldurun. Cupcake’leri 25 dakika kadar pişirin.
4) Yumuşak tereyağını pudra şekeri ve vanilya çubuğu içiyle birlikte mutfak robotuna alıp kabarana kadar yani en az 10 dakika çırpın. Mutfak robotunuz yoksa blender kullanabilirsiniz.
5) Krem peyniri pürüzsüzleşene kadar spatulayla karıştırın ve yavaş yavaş tereyağına ekleyin. İyice karışana kadar karıştırmaya devam edin. Cupcake’leri kremayla ve yaban mersinleriyle süsleyin.



AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder