6 Aralık 2013 Cuma

Sıradaki paylaşımımız yöresel bir tat olan Beypazarı Güveci : 
Kuzu eti, kuyruk yağı, pirinç, domates, sivri biber ve tuz kullanılarak yapılan güveç, adını genellikle 50 cm. çapında, 8 cm. derinliğinde olan toprak kaptan alıyor.

MALZEMELER (4-6 Kişilik)
4 kg kuzu eti Yarım kg Kuyruk Yağı 2 adet Sivri Biber 1 kg Pirinç 3 orta boy Domates Yeterince Tuz
HAZIRLANIŞI
Etin kaburga ve ön butları kuşbaşından daha büyük parçalara ayrılır. Güvecin içine domates ve sivri biberler doğranır. Üzerine etler ve su konularak kapağı kapatılır ve fırına sürülerek pişirilir. Kuyruk yağı iri ve küp şeklinde doğranarak kızartılır daha sonra pişirilir. Pişen et ve sebzeler güveç kabından başka bir kaba kevgirle alınır. Güveçte kalan suya pirinç ve tuz eklenerek yeniden fırınlanarak 15dakika kadar pişirilir. Etler pilavın üzerine döşenir ve üzeri iyice kapatılarak demlenmeye bırakılır.
Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder