6 Aralık 2013 Cuma

"PATATES PİLAKİ"


MALZEMELER(4 Kişilik)

2 adet orta boy Soğan
3 adet Havuç
1 ölçü Zeytinyağı
3 diş Sarımsak
1 adet Domates
3 adet Patates
2 su bardağı Sıcak Su
1 tatlı kaşığı Toz Şeker

YAPILIŞI

1-) Soğanların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Havuçların kabuklarını soyun, ikiye bölün ve şeritler halinde kesin. Şeritleri de dikdörtgen şeklinde kesin. Tencerenin içine bir miktar zeytinyağı koyun.
2-)Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra ikiye bölüp tencereye koyun. Tencereye soğanları da ilave edin, soğanlar şeffaflaşana kadar karıştırın.
3-) Havuçları ekleyin, karıştırıp ocağın altını kısın. Domatesi dörde bölün. Çekirdek kısımlarını çıkartın. Dış kısmını şeritler halinde doğrayın. Bu şeritleri 2 parçaya bölün. Domatesleri de tencereye ekledikten sonra yavaşça karıştırın.
4-) Patates oturtmadan kalan patates içlerini dörde bölerek tencereye ekleyin. Ayrıyeten 1 adet patatesin kabuklarını soyup ince şeritler halinde kesin ve tencereye ekleyin. Üzerine tuz ve şekerini ilave edin. Zeytinyağı gezdirin. Kapağı kapalı biçimde kısık ateşte patatesler pişene kadar pişmeye bırakın.
5-) Sıcak servis edin.


AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder