30 Kasım 2013 Cumartesi

Yapımı çok kolay ama lezzeti bir o kadarda güzel olan bu mozaik pastayı yemediğiniz için pişman olabilirsiniz.

Mozaik Pasta
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı kakao
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 türk kahvesi fincanı süt
*1 paket pötibör (ortalama 25 adet)
yapılışı
*yumurta, tozşeker ve kakao çırpma teliyle iyice çırpılır.eritilen tereyağı yumurtalı karışıma dökülür ve hızlıca çırpılır.
*karışıma bisküvi kırıkları, ve süt eklenerek yoğurulur.(bisküviler azar azar eklenir ki birden katılaşmasın.Elinize yapışmadan kolay yuvarlanan bir kıvam olması gerekiyor)
*ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlanıp, dışını hindistan cevizine bulayabilir yahut zeminine hindistan cevizine yerleştirilen küçük muffin kalıplarına bastırabilirsiniz.
*üzeri streç filmle örtüldükten sonra buzdolabında 1 gün, aceleniz varsa buzlukta 1-2 saat beklettikten sonra servis yapılabilir.
Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder