Bu akşamki bir başka tarifimiz Karayip Mutfağından “Duckanoo” isimli, aslında Batı Afrika kökenli bir puding…
MALZEMELER(4-6 Kişilik)
3 su bardağı İnce Mısır Unu
350 gram taze Hindistancevizi, ufakça doğranmış*
600 ml. (2 buçuk su bardağı) Süt
115 gram Kuş Üzümü
4 yemek kaşığı Tereyağı veya Margarin, erimiş
Yarım su bardağı şeker
4 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığından biraz fazla rendelenmiş Muskat
Yarım tatlı kaşığı Tarçın
1 tatlı kaşığı Vanilya esansı
YAPILIŞI
1) Mısır ununu geniş bir kaseye koyun. Hindistancevizini ve sütü mutfak robotunda püre haline gelene kadar çekin. Bu karışımı mısır ununun içine dökün. Diğer malzemeleri de koyup karıştırın.
2) Bu arada 6 parça alüminyum folyo hazırlayın. 13x15cm. boyutlarında kenarlarından kıvırarak katlayın. Ağzını açık bırakın. (İçine karışımımızı koyacağımız paketimizi hazırladık.)
3) Hazırladığımız karışımdan 2 yemek kaşığı kadarını bu paketlere doldurun. Kıvırarak ağzını kapatın.
4) Paketlerimizi kaynar suya atarak 45-60 dakika, kısık ateşte haşlayın. Paketleri sudan çıkartıp ister sade olarak, ister kremayla servis edin.
Not* Hindistancevizlerini mutfak robotunda kolayca çekebileceğiniz kadar ufaltmanız yeterli olacaktır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder