29 Kasım 2013 Cuma

Çocuğunuz için evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz “Elma Şekerlemeleri”…Çin Mutfağına ait olan bu tatlıyı değiştirerek elma yerine muz veya ananas kullanarak da yapabilirsiniz.

MALZEMELER(4 Kişilik)

4 adet Sert Elma
115 gram (1 su bardağından biraz daha az) Un
Yaklaşık yarım bardak Su
1 adet Yumurta, çırpılmış
Sıvıyağ, kızartmak için;
ayrıca karamel için 2 yemek kaşığı sıvıyağ
115gr. (1 çay bardağından biraz daha fazla) Toz şeker

YAPILIŞI

1) Elmaları soyun, ortalarını çıkardıktan sonra 8 parçaya bölüp hafifçe unlayın.
2) Unun geri kalanını bir kaseye alın. Yavaş yavaş suyu ekleyin. Pütürsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Çırpılmış yumurtayı döküp tekrar karıştırın.
3) Sıvıyağı kızdırın. Elmaları hazırladığınız bulamaca batırıp 3 dakika kızartın. Tavadan alıp yağının süzülmesini bekleyin.
4) Başka bir tavada 2 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırın. Şekeri içine atıp karamelize olana kadar karıştırın. Hemen elmaları koyup iyice çevirin. Şekerin katılaşması için elmaları soğuk suya batırıp çıkartın ve servis edin.


AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder