29 Kasım 2013 Cuma

"Çikolatalı Mousse"


MALZEMELER(2-4 Kişilik)

150 gram Bitter Çikolata (Kuvertür)
1 Yumurta Sarısı
1 çay bardağından 3 parmak eksik Krema (60 g)
1 çay bardağından 2 parmak eksik Süt (60gr)
1 su bardağı Krema (Soğuk olacak)

YAPILIŞI

1-) Çikolatayı ince ince kıyın ve kenara alın.
2-) Süt ve kremayı bir sos tenceresine alıp ocağın küçük gözüne koyun ve karıştırarak ısıtın. Krema karışımı fıkırdamaya başladığında ocaktan alın.
3-) 1 yumurta sarısını kase içinde çırpın, üzerine ısıttığınız krema ve süt karışımından bir miktar ekleyerek çırpın. Sıcaklığını dengelediğiniz yumurtayı tenceredeki kremaya aktarın ve hızlıca karıştırın.
4-) Doğradığınız çikolatayı tencereye ekleyerek karıştırın ve tamamen erimesini sağlayın.
1 su bardağı kremayı mikserinizin yüksek devrinde 1-2 dk kadar çırpın.
Hazırladığınız çikolata sosu azar azar kremanın içine ilave edin. Sosu dökerken kremanın sönmemesi için spatula yardımıyla ile alttan yukarıya doğru karıştırın.
5-) Çikolata ve krema tamamen karışınca bir kepçe yardımıyla bardaklara paylaştırın.
Buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirip hafifçe donmasını bekledikten sonra süsleyerek servis yapın.

Not: Yüksek kakao oranı olan bir bitter çikolata ile de yapabilirsiniz.Kakao oranı önemli...


AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder