29 Kasım 2013 Cuma

Ürdün mutfağına ait, Bedevi geleneklerinden gelen bir pirinç yemeği : "Mansaf"
Ürdün'e yolunuz düşerse aklınızda bulunsun bu yemeğin elle yenilmesi adettenmiş...İşte tarifi:


MALZEMELER(2 Kişilik)

Pilav malzemeleri:
1 su bardağı Pirinç
1 tatlı kaşığı Safran
1 tatlı kaşığı Tereyağı
1.5 su bardağı Su

Et malzemeleri:
150 gr Kuzu Eti
1 çay bardağı Yoğurt
Yarım çay bardağı Badem
2 yaprak Lavaş Ekmeği


YAPILIŞI

1-) Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Su, tuz ve safranı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmeye bırakın.
2-) Kuzu etini kuş başı doğrayın. Bir tencerede bol suyla haşlayın. Suyunu süzüp yoğurtla karıştırın.
3-) Bademi yağsız tavaya alıp kavurun.
4-) Lavaş ekmeğini bir tabağa alın. Üzerine pilavı, etrafına etleri yerleştirin. Kavrulmuş badem serpiştirerek sıcak servis yapın.


AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder