29 Kasım 2013 Cuma

Bugünkü yemek tarifimiz Bursa'nın yöresel lezzetlerinden "Çardak Kebabı".Tarifimizde yemeğin yapımında kolaylık açısından milföy hamuru kullanıyoruz fakat siz dilerseniz yufka veya krep kullanabilirsiniz...

MALZEMELER

1 kg. Kuzu Eti
200 gram Sıvıyağ
2 kaşık Tereyağı
4 adet Kuru Soğan
2 diş Sarımsak
100 gram Salça
Et Suyu
2 adet Domates
4-5 adet Sivribiber
Yarım demet Maydonoz
Yarım demet Dereotu
10 Milföy Hamuru
3 adet Yumurta
Karabiber,Tuz

YAPILIŞI

1-) Etleri kuşbaşı doğrayarak sıvıyağ ve tereyağıyla birlikte kavurun.
2-) Soğanları küp doğrayın, sarımsakları ince kıyın, ilave edin. Hepsini iyice kavurun, salça, tuz ,karabiber ve et suyunu ilave edin.Etler yumuşayıncaya kadar pişirme işlemine devam edin.
3-) Domatesleri soyarak küp doğrayın, biberleri ince kıyın ve etli karışıma ilave ederek on dakika daha pişirin, ateşten alın, bir kaba süzün.Süzülen salçalı sosa maydanoz ve dereotunu kıyın ilave edin.
4-) Milföy hamurlarının ortasına, hazırladığınız harçtan koyarak zarf gibi kapayın, üstüne yumurta sürün. Açılmasını engellemek için ortasına kürdan batırın, fırında pişirin.
5-) Etlerden süzdüğünüz sosla ve süzülmüş bir yoğurt ya da patates püresiyle servise sunun.


AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder