Bugün sizlerle Better Homes and Gardens dergisinin bir tarifini paylaşacağız.Tarifimiz ülkemizde çok bilindik bir tatlı olan sütlacın yurtdışındaki benzeri...Yurtdışında üretilen ülkemizde çok zor bulunan bu tatlının farkı içinde sütlaçtan daha fazla pirinç içermesi ve daha yoğun bir kıvamı olması.Kıvamın sağlanması için tatlının içindeki pirincin normal pirinçlerden daha fazla nişasta içeren Arborio pirinci olması gerek.Bu pirinci bulamam diyorsanız da onun yerine kırık pirinç kullanabilirsiniz.İşte Pirinçli Puding imizin tarif videosu..
Orta büyüklükte bir tencerenin içine 1 bardak su,1 çay kaşığı tuz ve 3/4 fincan(büyük kupa) süt ekleyin.1 taşım kaynatıp 175 gr uzun taneli Arborio pirinci ekleyin.Karıştırıp 1 yemek kaşığı kadar tereyağı ekleyin.En düşük ısıya getirin kapağını kapatıp 25-30 dakika pişirin.5 dakikada bir karıştırmayı unutmayın dibi tutabilir.Süre sonunda altını kapatıp bekleyin.Başka bir orta boy tencereye 1 büyük fincanda süt dökün kaynatmaya başlayın.İçine vanilya özü ilave edin.Karıştırın.Bir kapta 2 yumurta sarısı ve 50 gram şekeri çırpın.Vanilyalı karışımı biraz ılıttıktan sonra yavaş yavaş buna ekleyin çırpın.Karışımı bir tencereye dökün 3-5 dakika kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.Kenarı alın.Bu karışımı pirinçli karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.Üzerine tarçın veya çilek ekleyerek servis edin.
https://www.facebook.com/photo.php?v=10202928266234524
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder