Fas mutfağından "Bademezmeli Kayısı" ile tarif paylaşımlarına devam ediyoruz.Çekilmiş ya da bütün halde olsun,badem,Fas mutfağının vazgeçilmez malzemelerinden biridir...İşte Bademezmeli Kayısı'mızın yapılışı:
MALZEMELER(6 Kişilik)
900 gram taze kayısı
*Şurup için:
Yarım su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı limon suyu
*İçi için:
1 su bardağı çekilmiş badem
Yarım su bardağı pudraşekeri veya tozşeker
Biraz portakal çiçeği suyu(İsteğe bağlı)
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yarım tatlı kaşığı badem esansı
Taze nane yaprakları, Süs için
YAPILIŞI
1) Fırını 180°C ‘ye kadar ısıtın. Şeker, limon suyu ve 1 bardaktan biraz fazla suyu bir tencereye koyup kaynatın. Şeker eriyene kadar karıştırın. 5-10 dakika kısık ateşte kaynatın.
2) Çekilmiş badem, pudraşekeri, -(portakal çiçeği suyu)-, tereyağı ve badem esansını karıştırıp macun haline getirin.
3) Kayısıları yıkayın, ortasından biraz kesip çekirdeklerini çıkartın. Hazırladığınız bademezmesinden küçük parçalar alıp içlerine yerleştirin.
4) İçlerini doldurduğunuz kayısıları fırına dayanıklı bir kaba yerleştirip hazırladığınız şurubu üzerine dökün.(Şurubun az bir kısmını ayırın) Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
5) Nane yapraklarıyla süsleyip üzerine ayırdığınız şurubu dökerek servis edin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder