29 Kasım 2013 Cuma

Konya yöresine ait "Havuçlu Çorba" yı henüz yapmadıysanız ve farklı tatlar denemeyi seven biriyseniz bu çorbayı kesinlikle yapmalısınız. Havuç Çorbası,lezzetli olmasının yanında oldukça besleyici bir çorbadır...

MALZEMELER

4 adet Havuç
kaşık Tereyağı
1 kaşık Un
1 Yumurta Sarısı
Yarım Limon
1 fincan Süt
Kırmızıbiber
Tuz

YAPILIŞI

1-) Havuçların üzerini kazıyın, iyice yıkayın, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
2-) Öte yandan bir tencerenin içine bir kaşık yağ ve unu koyun, pembeleşmeden kavurun. Kavrulan yağ-un karışımına rendelediğiniz havuçları katın, bir iki defa karıştırarak ezin.
3-) Çorbayı devamlı karıştırarak yavaş yavaş altı bardak su dökün. Un kokusu gidinceye, havuçlar ezilip yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorba iyice yoğunlaşınca ateşten indirin, tel süzgeçten geçirerek süzün.
4-) Ayrı bir yerde yarım limonun suyunu, yumurta sarısı ve sütle çırpın, çorbadan aldığınız 1-2 kaşık suyla karıştırarak çorbaya ilave edin. İki taşım daha kaynatın, ateşten indirin.
5-) Üzerine kırmızıbiber serpin, sıcak sıcak ikram edin.

Not: Dilerseniz maydanoz ya da dereotuyla süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder