29 Kasım 2013 Cuma

SOS YAPARKEN İŞİNİZE YARAYACAK PÜF NOKTALARI

• Hazırladığınız sosu yemeğin yanında sıcak olarak servis etmek istiyorsanız, sos kâsesini kaynar su dolu büyük bir kabın içinde bekletebilirsiniz. 
• Hazırladığınız sosun kıvamında olması için tahta kaşık kullanın çünkü madeni kaşıklar çabuk ısındığından sosa sıcaklığını geçirip kıvamını bozabilir.
• İyi bir sos hazırlamak istiyorsanız tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirin. Sos malzemelerinin hepsi birbiriyle aynı ısıdayken daha iyi sonucu verirler.
• Yaptığınız sos sulu olduğunda, nişasta ve unu suda eritip kıvamını aldıktan sonra sosa ekleyebilirsiniz.
• Hazırladığınız sosun topaklanmaması için çatalın ucuna çiğ patates batırın ve sosunuzu ezerek karıştırın.
• Yoğurt ve kremalı sosların hem kesilmemesi hem de tadının bozulmaması için iyice ısıtın ama asla kaynatmayın.
• Evde mayonez yaparken zeytinyağı yerine susam yağı kullanın, böylece mayoneziniz uzun süre bozulmaz.
• Mayonez hazırlarken sos kesildiğinde bir adet yumurta sarısını 3-4 damla sirkeyle çırpın, biraz zeytinyağı da ekleyerek koyu kıvama gelmesini sağlayın. Yaptığınız bu karışımı kesilen sosa yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin.
• Hazırladığınız beşamel sosun üzerinde kalın tabaka oluşmaması için sosu hazırlayınca üzerini yağlı kağıt ile örtün.
• Çikolata sosunun içine ekleyeceğiniz yarım çay kaşığı tuz sosun kokusunu daha belirgin yapacaktır.
• Hazırladığınız çikolata sosunun kurumaması için içine biraz tereyağı ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder