KEK YAPARKEN İŞİNİZE YARAYACAK PÜF NOKTALARI
• Keki kaşıkla karıştırıyorsanız kaşığı süte batırarak hamurun yapışmasını önleyebilirsiniz.
• Kekin daha iyi kabarması için yumurtaları en az 1 saat önce buzdolabından çıkarın.
• Yumurta ve şekeri hep aynı yönde çırparsanız kekiniz daha iyi kabarır.
• Kekin içine ekleyeceğiniz fındık, ceviz gibi kuruyemişleri una bulayarak atarsanız kekte eşit şekilde dağılır.
• Keke meyve koyacaksanız kek hamuruna 2 yemek kaşığı mısır unu ekleyin ki meyvelerin suyu kekin kıvamını bozmasın.
• Kek kalıbın ortasındaki yuvarlak boşluğu hamuru dökmeden önce alüminyum folyo ile kaplarsanız kek kalıptan kolayca çıkar.
• Keki fırına koymadan önce 15 dakika dinlendirirseniz kekiniz çökmez.
• Pasta kekini daha düzgün kesmek için bıçak kullanmak yerine ince ipi kekin etrafına gerip dikkatlice çekin.
• Keki süslemek için kullandığını meyveleri limon suyuna batırırsanız kararmalarını engellersiniz.
• Kekin iyice kabarması için fırının kapağını 40 dakika açmayın.
• Kekinizin yumuşak olması için fırından çıkardıktan sonra üzerini havlu ile kapatın.
• Kekinizi çikolata ile süsleyecekseniz erittiğiniz çikolataya tereyağı ekleyerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
• Kabartma tozu ve unu karıştırarak hamura eklerseniz kek daha iyi kabarır.
• Hazırladığınız kekin pişerken çökmesini önlemek için kalıba koyduğunuz hamuru 15 dakika dinlendirin ve sonra fırına verin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder