29 Kasım 2013 Cuma

Sabah kahvaltısında tüketebileceğiniz ya da et yemeklerinin yanında garnitür olarak sunabileceğiniz bir tat: "Keçi Peynirli Mantar Dolması"


MALZEMELER( 8 Kişilik)

500 gram Mantar
150 gram Keçi Peyniri, tam yağlı
4 adet Domates
3 kaşık Zeytinyağı
1 fincan rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 çay kaşığı Tuz

YAPILIŞI

1-) Mantarların saplarını çıkartıp, limonlu suda bekletin.(İçini hazırlayana kadar)
2-) Bir kasede rendelenmiş kaşar peyniri, zeytinyağı, tam yağlı keçi peyniri ve tuzu karıştırın.
3-) Mantarları sudan çıkartıp, içlerini bu karışım ile doldurup fırın tepsisine dizin.
4-) Üzerlerine dilimlenmiş domatesler ile süsleyin. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder