Sıradışı bir tat: "Pastırmalı Bal Kabağı Çorbası"
MALZEMELER(6 Kişilik)
1 adet orta boy Bal Kabağı
8 su bardağı Sebze Suyu
4 dilim çemenli veya çemensiz Pastırma
1 diş Sarımsak
2 yemek kaşığı Çiçek Balı
2 adet Defne Yaprağı
1 yarım çay bardağı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Karabiber
YAPILIŞI
1-) Bal kabağını ufak küpler halinde kesin ve bir alüminyum folyo içerisine alın. Sarımsakları bir bıçak yardımıyla ezin.
2-) İçerisine pastırma dilimlerini, sarımsağı, defne yaprağını ve zeytinyağını ekleyin. Her iki ucundan tutarak folyoyu kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
3-) Folyoyu açın ve bir çorba tenceresine alın. Üzerine balı ekleyin ve bal eriyinceye kadar ısıtın.
4-) Üzerini kapatacak kadar sebze suyu ekleyin ve 15 dakika pişirin. Bir mutfak robotu ile püre haline getirip sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder